Nafukování balonků heliem

Snad každý zákazník, který u nás kupuje balonky, poptává i helium. Létající balónek má totiž pro děti i dospělé to správné kouzlo :) Pravdou bohužel je, že právě tento plyn se díky svému nedostatku stává docela drahou zábavou.

Když už ale oslavenec do této zábavy své peníze investuje, bylo by dobé vědet pár zásad pro nafukování heliem. Aby se nám ta zábava ještě víc neprodražila. 

 

Doba létání

Při nafukování heliem je nutné si uvědomit, že klasické latexové, metalické a chromové balonky budou létat cca 10-12 hodin. Tudíž je nutné je nafukovat co nejpozději před oslavou. Známe bohužel i případy, že si oslavenci chtěli připravit svojí výzdobu den předem. Tak z té balonkové dekorace nic nezbylo, protože již ráno balonky ležely na zemi. Foliové balonky ale vydrží létat několik dní. 

4-balonky foliove

HI-FLOAT

Pokud přece jenom potřebujete, aby balonky létaly déle, existuje jedna možnost. Máme v nabídce tekutinu HI FLOAT. Nastříkáte tekutinu do nenafouknutého balonku, promnutím balonku rozetřete roztok uvnitř balonku a tím zalepíte póry, kterými helium tak rychle uniká. Následně nafouknete a budete se těšit z prodlouženého létání (několik dnů - délka závisí na objemu balonků). 

2-hifloat-do-balonku

Rozměry balonků

Jsou balonky, které nemá smysl nafukovat heliem. Například balonky tvarovací (modelovací) Vám nikdy létat nebudou. Váha balonku je totiž neúměrně velká k objemu balonků. Tudíž helium v balonku jeho váhu neunese a balonek nelétá. To stejné platí pro malé dekorační balonky o průměru 12 cm. A taky pro malé foliové balonky - průměr 23 cm. Proto dávejte pozor na rozměry zakoupeného zboží, abyste zbytečně nenafukovali balonky, které létat neumí. U našich produktů v e-shopu je tato poznámka vždy uvedena - například ve znění - vhodné pouze k nafukování vzduchem. 

ED 2021 PG 46 B

Objem balonků

Počítejte u nafukování heliem s objemem balonků. Je přirozené, že když nafukujete větší balonky (které mají větší objem), spotřeba helia je taky větší. Tudíž danou lahví nafouknete méně balonků, než kdyby jste nafukovali menší balonky. Například u heliové láhve N10 je rozdíl mezi balonkem B085 (10 litrů - průměr 27 cm) a balonkem B105 (15 litrů - průměr 33 cm) až 5 litrů helia na kus. Takže balonků B085 nafouknete 260 a balonků B105 nafouknete pouze 170. 

 

JUMBO balonky

Při nafukování JUMBO balonů počítejte s tím, že jejich objem je 380 litrů. Takže jeho nafouknutí se opravdu trochu prodraží :)

1000025

Zauzlování

Při nafukování balonků určitě balonky na konci zauzlujte. Zabráníte tím úniku helia koncem balonků. Až po zauzlování balonků můžete dát balonek na barevnou stuhu. Při nafukování většího počtu balonků Vám může práci urychlit tzv. provázek na helium, který má již připravené oko na zatáhnutí.

7-rychlovazace na balonky s heliem

Pokud se Vám opravdu zdá helium příliš drahé, nezoufejte. Připravili jsme pro Vás celou řadu balonků s potiskem, které stačí nafouknout vzduchem a pověsit na provázek. Najdete je v sekci Balonky s potiskem visící.

8-balonky-visici

Party-Narozeniny

777 000 019

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz