Pohoštění pro diabetiky

Může se stát, že mezi hosty se objeví i diabetik. Pravděpodobně máte pocit, že je to problém. Připravili jsme pro Vás pár nápadů, jak se připravit i na tuto možnost.

Autor Balónky.cz - centrum IBC 

Běžně pohoštění pro hosty připravujeme jak v sladké, tak i ve slané verzi. Co se týká slané verze, není to pro diabetika zásadní problém. Určitě tedy můžete připravit například různé varianty slaného pečiva z listového těsta. Tím se zavděčíte nejenom diabetikům. V naší sekci pohoštění určitě najdete hodně receptů na slané pečivo.

Recepty jsou většinou jednoduché - například takové tyčinky z listového těsta zvládne i začátečník.

Co se týká sladké varianty, můžeme nabídnout pohoštění i diabetikovi. Na internetu najdete dost receptů, i na sladkou variantu pohoštění. Například dnes je k dostání v supermarketech DIA zmrzlina. Není problém připravit pohár, kde jako základ použijeme DIA zmrzlinu a nazdobíme ovocem, které neobsahuje moc cukru.

Můžeme připravit i sladké sušenky - jeden z receptů najdete i u nás. Můžete připravit například Andělská očka.

Co se týká pití - obecně požití alkoholu při diabetesu není moc vhodné. Ale samozřejmě budeme myslet na naše hosty - diabetiky - i při výběru pití. Určitě připravíme "suché" varianty pití. Například suchý sekt, suché víno anebo suché martiny. Pro vysvětlení - právě označení suché (DRY) vyjadřuje nízký obsah cukru.

Samozřejmě volíme varianty bez cukru i v případě nealkoholických nápojů. Nejlépe minerální voda, ledový čaj bez cukru  (v receptu je formulace - cukr dle chutí - takže samozřejmě v tomto případě nedáme žádný) popř. tonic.

V případě, že grilujeme maso, připravíme pro diabetika tmavé pečivo (nejlépe grahamové). Určitě je nevhodné nabízet světlé pečivo. A pokud na grilování připravíme několik druhů zeleninového  salátu, určitě potěšíme každého hosta - nejenom diabetika :)

Vaší snahu vyjít vstříc při přípravě pohoštění určitě každý host ocení :)

V případě jakýchkoliv dotazů jsme k dispozici v naší Poradně popř. můžete o svých dotazech diskutovat v sekci Diskuze.

 

Přejeme hezkou zábavu

 

Balonky s.r.o.

HOT LINE 777 000 019

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz