Krajová polévka připravená ze skopového masa, kyselého zelí, hladké mouky, mletého zázvoru …, servírovaná zdobená kolečky citrónu a šlehačkou.
Vánoční cukroví z polohrubé mouky, cukru, vajíček, kypřícího prášku a zázvoru.
Horký nápoj skvělý do zimních plískanic. Úžasně chutná, je zdravý a hlavně bez alkoholu, takže jej mohou i děti.
Recept na prověřenou, velice chutnou úpravu kachničky ze staročeské kuchyně. Jednotlivé porce pak servírujeme nejlépe s červeným dušeným zelím a dvěma, či třemi druhy knedlíků.
Na pánvi na sucho opečená kachní prsa, dopečená v troubě doměkka, servírovaná nakrájená na plátky.
Předem naložená, pak na pánvi opečená kachní prsa, nakonec malou chvíli dopečená v troubě, servírovaná s omáčkou připravenou zvlášť na pánvi z vína, brusinek, cibule a kořenové zeleniny, vývaru a dalších ingrediencí.
Nejprve pomocí metody sous-vide uvařené kachní prso a pórek, pak obojí grilované na roštu grilu. Recepty sous-vide.
Zprudka opečená kachní prsa, marinovaná, servírovaná nakrájená na tenké plátky spolu s ovocnou omáčkou.