Bennet koktejl

Koktejl z citrónovou příchutí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 2 minuty

Ingredience

 

Recept na 1 porci:
  (1díl - 2 cl)
2 díly ginu
2/3 dílu limetkové šťávy
1/3 dílu cukrového sirupu
  kapka angostury bitters (hořký likér)
  šejkr
  barové sítko
  koktejlová sklenice
  led

 

 

Postup

 

1. Šejkr z poloviny naplníme ledem
2. Přidáme gin, limetkovou šťávu, cukrový sirup a bitters
3. Důkladně protřeseme v šejkru a nalíváme přes sítko do sklenice.

Doporučení:
Příprava cukrového sirupu viz.: Cukrový sirup bez příchuti.

Poznámka:
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz