Biftek s tzatziky

Hovězí svíčková podávaná s řeckým salátem

 

Autor Tradičnirecepty.cz

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Bílý jogurt 1 kelímek
  • Česnek 2 stroužků
  • Hovězí svíčková 
  • Kopr 1 lžíce
  • Okurka 1 ks
  • Olej  
  • Ostatní smetanový sýr, 200 g
  • Pepř  
  • Sůl  
  • Vinný ocet 2 lžic

 

Postup

 

Biftek:

Omyté a osušené maso nakrájíme na špalíky tlusté cca 3 cm. Potřeme je olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout (ne v ledničce).

Troubu zapneme na 180°C. Litinovou pánev nasucho rozpálíme a položíme na ni maso. Z každé strany opečeme 3 minuty.

Potom maso vložíme do vyhřáté trouby na 5-8 minut, podle toho jak moc chceme maso propečené (nechala jsem 5 minut).

Po vytažení z trouby maso překryjeme alobalem a před podáváním necháme chvíli odpočinout).

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

 

Tzaziky:

Sýr rozmícháme a smícháme s jogurtem. Přidáme utřený česnek, pepř, dochutíme solí a octem. Oloupeme okurku, nastrouháme ji nadrobno a spolu s koprem vmícháme do hmoty. Dáme vychladit.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz