Biskupský chlebíček

Existuje mnoho variant na sladký biskupský chlebíček, tradiční sladkou pochoutka k vánočnímu stolu. Tento recept je podle Ivety Fabešové z pořadu "Vánoční pečení".

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 75 minut

Ingredience

 

150 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
120 g másla
100 g rozinek
100 g nasekané hořké čokolády
1 hrst nasekaných lískových oříšků
4 ks vejce (bílky a žloutky oddělené)
  mouka na vysypání formy
  tuk na vymazání formy
  Na polevu:
100 g hořké čokolády
100 ml smetany ke šlehání

 

 

Postup

 

1. Máslo s cukrem utřete do světlé pěny, postupně zašlehejte žloutky
2. Přidáme nesekané ořechy, rozinky a čokoládu
3. Bílky ušleháme do tuha, do žloutkové směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh
4. Těsto nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut
5. Po upečení necháme chlebíček úplně vychladnout
6. Připravíme si čokoládovou polevu; smetanu v hrnci přivedeme k varu, čokoládu dáme do mísy a zalijeme vařící smetanou, necháme rozpustit a mícháme, dokud nám nevznikne hladká poleva
7. Chlebíček polijeme připravenou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Doporučení:
Biskupské chlebíčky plníme také kandovaným ovocem, vlašskými ořechy ...

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz