Bouillabaise bujabez

Francouzská polévka z ryb, darů moře, zeleniny a koření.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
500 g ryb (mořský jazyk, treska, kamenáč, mořský úhoř)
60 g krabího masa (můžeme použít 500 g drobných rybek-bělic, okounů, línů)
1/2 ks malého humra
1 ks kousek cibule
1 ks rajčete
1 ks bobkový list
1 ks hřebíček
4 ks malé plátky bílého chleba
1 ks sklenka bílého vína
2 ks stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 l vody
  špetka šafránu
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájíme na kousky
2. Do hrnce dáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené rybí, humří a krabí maso
3. Vše zalijeme vínem a vařící vodou a na prudkém ohni vaříme 10-15 minut
4. Plátky bílého chleba nakrájíme na nudličky, opečeme nasucho na teflonové pánvičce, rozdělíme na talíře, přidáme rybí, krabí a humří maso a zalijeme polévkou
5. Ihned podáváme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz