Bouillabaisse II.

Polévka z mořských plodů, ryb a dalších ingrediencí, podávaná s opečenými bagetami potřenými omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

600 g mořských plodů a ryb (očištěné krevety, slávky a maso z bílých ryb)
500 g loupaných konzervovaných rajčat
100 g řapíkatého celeru
300 ml bílého vína
4 ks stroužků česneku
2 ks bobkového listu
2 ks cibule
2 ks bagety
  špetka šafránu
  mletý pepř
  olivový olej
  voda
  sůl
  Na omáčku:
100 g majonézy
2 lžíce mleté papriky
1 ks stroužku česneku
  mletý černý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Nejdříve si připravíme omáčku na bagety; majonézu dobře rozšleháme s mletou paprikou, oloupaným, prolisovaným česnekem, podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem
2. V kastrolku na 4 lžících rozehřátého oleje orestujeme oloupané, nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme oloupané, na plátky nakrájené česneky, přilijeme loupaná rajčata, bílé víno a 200 ml vody
3. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme bobkové listy, šafrán, očištěný, nakrájený řapíkatý celer a vše vaříme na mírném plameni asi 10 minut
4. Pak do kastrolku přidáme ryby, slávky i krevety a pozvolna vaříme ještě asi 15 minut
5. Bagety nakrájíme na plátky, nasucho je opečeme, potom potřeme omáčkou a podáváme k polévce.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz