Burgundské hovězí

Kostky hovězího masa marinované, orestované a pak podušené spolu se zeleninou a žampióny.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut + doba marinování

Ingredience

 

500-600 g hovězího masa (plec, roštěnec)
200 g slaniny
5 ks kuliček černého pepře
2 ks větší mrkve
0,25 l červeného vína
2 lžíce koňaku
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
  hrst žampiónů
  špetka tymiánu
  špetka rozmarýnu
  sůl

 

 

Postup

 

1. Hovězí maso nakrájíme na kostky (velikost jako na guláš) a zalijeme marinádou připravenou z vína, koňaku, poloviny oleje, rozmarýnu, pepře, tymiánu a nakrájené mrkve, během marinování maso aspoň jednou obrátíme
2. Nejméně po 4 hodinách (maso marinujeme i déle) marinádu slijeme
3. Na zbytku oleje a třetině másla orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, ke které přihodíme marinované kostky masa
4. Orestované maso osolíme, zalijeme marinádou a dusíme, během dušení maso přeléváme marinádou
5. Dusíme cca 2,5 hodiny, pak vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, promícháme, případně zalijeme vodou a povaříme současně s očištěnými, nakrájenými žampióny.

Doporučení:
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz