Bylinkové máslové kuře

Kuře potřené bylinkovým máslem, upečené dokřupava.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 90 minut

Ingredience

 

1 ks kuřete
  voda na podlití
  Na bylinkové máslo:
1 svazek čerstvého tymíánu
1 svazek čerstvého rozmarýnu
100 g másla
  špetka mleté sladké papriky
  sůl

 

 

Postup

 

1. Rozmarýn i tymián nasekáme na drobno a smícháme se změklým máslem, solí a špetkou mleté papriky
2. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, vetřeme pod i na kůži ochucené máslo, zbytek vložíme do dutiny, křidélka založíme pod kuře a nohy svážeme provázkem
3. Kuře vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut pod alobalem, potom alobal sundáme a dopečeme dalších 15 minut dokřupava
4. Upečené kuře necháme 5 minut odležet, pak naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz