Chřest v palačince

Palačinky naplněné chřestem, servírované přelité dresinkem z dijonské hořčice, oleje, vody a nadrobno nasekaných bylinek.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Teplý předkrm s chřestem. Doba přípravy 40 minut + 20 minut odpočinutí

Ingredience

 

Rozpis na 2 porce:
300 g čerstvého zeleného chřestu
70 g hladké mouky
100 ml mléka
1 lžička vegety
1 lžíce minerální vody
1 lžíce másla
1 ks vejce
  olej na smažení
  špetka soli
  Na dresink:
60 ml olivového oleje
3 lžíce studené vody
1 lžíce nadrobno nasekaných bylinek
1 lžíce dijonské hořčice

 

 

Postup

 

1. Z mouky, mléka, rozklepnutého vejce, soli, připravíme tekuté těsto, necháme asi 20 minut odpočinout, přilijeme minerálku, rozmícháme a na rozehřátém oleji usmažíme slabé palačinky
2. Chřest oloupeme škrabkou na zeleninu, začínáme pod hlavičkou směrem dolů, dřevnatý konec odřízneme, pak dáme do studené osolené vody, přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut
3. Uvařený chřest ihned zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat
4. Dobře okapaný krátce orestujeme na másle, ochutíme vegetou a zabalíme do palačinek
5. Připravíme dresink; hořčici vyšleháme vidličkou s olejem, vodou a nasekanými bylinkami, dresinkem přelijeme naplněné palačinky.

Doporučení:
Zdobíme čerstvou zeleninou.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz