Chřestová krémová polévka

Bílá polévka z vývaru z povařeného chřestu, smetany a koření.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 40 minut

Ingredience

 

300 g chřestu
50 g šunky
2 lžíce másla
2 dl sladké smetany
1 ks vaječný žloutek
1 l vody
  muškátový květ
  hladká mouka
  lístky bazalky
  sůl

 

 

Postup

 

1. Chřest opláchneme, odkrojíme zavadlé konce a nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíčky
2. Pokrájené kousky chřestu nasypeme do vroucí vody a uvaříme do měkka, tedy cca 15 minut
3. Uvařený chřest scedíme, dáme do misky, vodu ve které se vařil dáme stranou, nevyléváme
4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme vodu ve které se vařil chřest, promícháme a povaříme 10-15 minut
5. Vývar zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali žloutek, ochutíme solí, špetkou muškátového květu
6. Nakonec do polévky vložíme kousky uvařeného chřestu a nudličky šunky, jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz