Chřestový salát

Salát připravený z povařeného chřestu, šunky prosciutto, cherry rajčátek, vajec uvařených na tvrdo, ředkviček ...

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

150 g zeleného chřestu
150 g bílého chřestu
150 g šunky prosciutto
1 trs cherry rajčátek
2 ks na tvrdo uvařená vejce
  ředkvičky
  olivový olej
  voda
  pepř
  sůl
  Na zálivku:
1 kelímek bílého jogurtu
1 hrst nasekané petrželky a pažitky
1-2 ks stroužky česneku
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Bílý chřest oloupeme (zelený se neloupe), povaříme v mírně osolené vodě doměkka, okapaný chřest nakrájíme na 3 cm velké špalíčky
2. Šunku nakrájíme na nudličky, vejce a rajčátka na čtvrtky, ředkvičky na plátky, naskládáme střídavě na talíř, lehce osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem
3. Nakonec salát přelijeme zálivkou z bílého jogurtu, který ochutíme utřeným česnekem, nasekanou pažitkou a petrželkou, osolíme
4. Podáváme chlazené, samotné, nebo z pečivem jako lehkou večeři.

Poznámka:
Více o chřestu najdete zde: Příprava chřestu, Renesance chřestu v Čechách, Chřest.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz