Clafoutis s třešněmi

Je to typický francouzský pečený dezert. Běžně se připravuje především z třešní nebo meruněk, ale můžete použít i jahody, maliny či třeba kuličky hroznového vína.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut.

Ingredience

 

300 g třešní
100 g másla
100 g moučkového cukru
50 g hladké mouky
4 lžíce mandlových lupínků
80 ml smetany
1/2 ks prášku do pečiva
1 ks vanilkového cukru
2 ks vajec
  máslo na vymazání misek

 

 

Postup

 

1. Třešně dobře omyjeme a necháme odkapat
2. Čtyři zapékací misky o objemu 250 ml vytřeme rozměklým máslem, vysypeme mandlovými lupínky, vanilkovým cukrem a rozdělíme do nich ovoce
3. Rozměklé máslo utřeme do husté pěny s moučkovým cukrem a žloutky, vmícháme na jemno nastrouhané mandle, smetanu a hladkou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva
4. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Těsto rozdělíme do zapékacích misek (maximálně do dvou třetin - nabude), posypeme zbylými mandlovými lupínky, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova, tedy asi 40 minut.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz