Dvanáctihodinová kachna

Kachna pozvolna pečená 12 hodin dokřupava, ke konci pečení potíraná medem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 235 minut

Ingredience

 

2 kg kachna
500 ml mléka
3 lžičky kmínu
3 lžíce medu
  sůl

 

 

Postup

 

1. Kachnu opláchneme, osušíme, odřízneme přebytečný tuk u krku i biskupa, hodně ji ze všech stran osolíme, sůl vetřeme i do dutiny břišní, vložíme do pekáčku a okmínujeme
2. Pak podlijeme mlékem, aby byla jemnější, zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby na 90 °C a pečeme 7 hodin
3. Potom teplotu zvýšíme na 120 °C a stále přikryté pečeme dalších 5 hodin, tuk neodebíráme
4. Na poslední hodinu kachnu odkryjeme, kachnu potíráme medem smíchaným s částí výpeku a podle potřeby zvýšíme teplotu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz