Grilované sous vide kachní prsíčko a pórek

Nejprve pomocí metody sous-vide uvařené kachní prso a pórek, pak obojí grilované na roštu grilu. Recepty sous-vide.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 130 minut

Ingredience

 

1 ks kachní prso s kůží
1 ks tenčí mladý pórek
5 g másla
1 snítka tymiánu, rozmarýnu nebo estragonu
  čerstvě mletý pepř
  mořská sůl
  kousek špeku na pomazání mřížky grilu
  Ostatní:
  hrnec na sous-vide, sáček určený pro sous-vide vaření, vakuovačka

 

 

Postup

 

Postup:

  1. Nastavte sous-vide lázeň podle toho, jak moc růžové nebo propečené kachní prso máte rádi, pohybujte se ve škále 57 °C, kdy i po ogrilování bude téměř rare, až po 67 °C, kdy ve finále bude mít jen lehce růžovou barvu
  2. Očistěte kachní prso od případných zbývajících kusů peří a ostrým nožem nakrojte kůži na proužky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem
  3. Vložte maso do sáčku určeného pro sous-vide vaření spolu s bylinkou – tu dejte na stranu bez kůže, zavakuujte
  4. Přesuňte do lázně předehřáté na požadovanou teplotu a nechte zde maso 60 minut
  5. Lázeň nyní nastavte na 85 °C, proces opakujte s pórkem zavakuovaným spolu se solí, pepřem, kouskem másla a bylinkou podle jeho šířky 30 – 60 minut
  6. Maso i pórek vyndejte z pytlíku a odstraňte bylinky
  7. Mříž  rozpáleného grilu pomažte špekem a na místo s nejvyšší teplotou položte prsíčko kůží dolů do doby, dokud nezezlátne, po pár minutách přidejte do méně horkých míst i podélně rozpůlený pórek
  8. Vše dogrilujte i z druhé strany.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz