Houskové knedlíčky jako vložka do polévky

Malé kulaté knedlíčky velikosti pětikoruny (mohou být i větší), servírované jako vložka do polévek.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

400 g strouhanky
60 g másla
2 ks celá vejce
2-3 lžíce mléka
  trochu nastrouhaného muškátového oříšku
  zelená petrželka
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

1. Do mísy nasypeme strouhanku, přidáme k ní máslo, vejce, usekanou petrželku, muškátový oříšek, podle potřeby mléko a vše spojíme v hladké těsto
2. Z něj pak v dlaních uděláme malé knedlíčky velikosti pětikoruny, vkládáme je do vroucí osolené vody
3. Vaříme 4 minuty (nejlépe se vaří v širokém hrnci kam dáme tolik vody, aby knedlíčky byly potopeny), jakmile knedlíčky vyplavou napovrch, jsou hotové.

Doporučení:
Zda-li jsou knedlíčky hotové zjistíme, když jeden knedlíček vyjmeme a rozpůlíme ho, zda je uvnitř uvařený.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz