Italský bramborový salát s bazalkou

Přílohový salát vhodný například ke smaženým rybám, nebo ho podáváme i samostatně.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut + hodina odležení

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
500 g salátových brambor
500 g cukety
250 g rajčat
150 g sýra mozzarella
1 svazek tymiánu
5 lžic olivového oleje
5 lžic octa
2 lžičky soli
2 ks stroužky česneku
1/8 l vývaru
  voda
  snítka bazalky
  čerstvě namletý pepř

 

 

Postup

 

1. Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
2. Cuketu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, stroužky česneku prolisujeme
3. Lístky z tymiánu zamícháme s česnekem, solí a pepřem do cukety
4. Na rozpáleném oleji cuketové kostičky asi 5 minut opékáme, pak je přidáme do mísy k ostatním ingrediencím i s připravenými brambory
5. Výpek z pánve rozředíme s vývarm a octem, směsí přelijeme salát a necháme ho v klidu asi 1 hodinu odležet
6. Rajčata nakrájíme na dílky, osolíme je a opepříme
7. Sýr nakrájíme na kostičky a bazalku na proužky
8. Rajčata a sýr zamícháme do odleželého salátu a můžeme servírovat.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz