Italský těstovinový salát

Pikantní těstovinový salát z vařených těstovin, zeleniny a salámu, případně dochucený kečupovým přelivem nebo jen olivovým olejem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

Rozpočet pro 4 osoby:
200 g krátkých těstovin (pene, kolínka, vřeténka ...)
200 g měkkého salámu
100 g sterilované okurky
50 g sterilovaného celeru
1 ks cibule
4 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce kečupu
1 lžíce octa
  bílý mletý pepř
  cukr
  sůl

 

 

Postup

 

1. Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a ihned zamícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvaříme je podle návodu nepříliš doměkka (tak zvaně na skus - al dente), propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Na oleji zpěníme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rozmíchaný rajčatový protlak s octem a krátce podusíme
3. Do mísy dáme uvařené těstoviny, dušenou cibuli s protlakem, scezené okurky a celer nakrájené na kostičky, na hrubší nudličky nakrájený měkký salám a vše dobře promícháme
4. Podle chuti salát dochutíme kečupem, cukrem, mletým pepřem a solí.

Doporučení:
Těstoviny na salát nesmí být uvařeny příliš doměkka. Kdo nemá rád kečupovou zálivku může vynechat a salát pokapat jen olivovým olejem. Tento salát lze i různě obměňovat, místo sterilovaného celeru dát například sterilovaný hrášek, kukuřičky ...

Poznámka:
Některé těstovinové saláty podáváme dobře vychlazené, jiné lépe chutnají při pokojové teplotě.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz