Italský vánoční chléb

Domácí chléb servírovaný na Velikonoce v Itálii.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 100 minut

Ingredience

 

310 g polohrubé mouky
180 g nastrouhaného sýru tipu Romano
15 g změklého másla
14 g suchých kvasnic
6 ks vajec
240 ml teplého mléka
1 lžička soli

 

 

Postup

 

1. V malé misce v teplém mléce necháme vzejít kvasnice, což bude trvat cca 10 minut
2. Máslem lehce vymažeme dvě menší formy na chlebíček (velikost asi 23 x 13 cm)
3. Ve velké míse smícháme mouku se sýrem, vzejitým kváskem, solí, máslem a mírně našlehanými vejci
4. Těsto rozdělíme do forem a zakryté utěrkou necháme 40-60 minut, až těsto zdvojnásobí svůj objem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme tak 60 minut, až budou chleby pěkně zlatavé
6. Horké chleby vyklopíme a necháme vychladnout nejlépe na mřížce.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz