Jahodová zmrzlina

Jahodový sorbet z cukru vody, citrónové šťávy a čerstvých jahod.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut + doba zamrazení

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
500 g čerstvých jahod
150 g krupicového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
6 lžic vody

 

 

Postup

 

1. Cukr rozpustíme v teplé vodě
2. Vodu poté uvedeme do varu a vaříme 1 minutu
3. Jahody prolisujeme nebo rozmixujeme, promícháme s citrónovou šťávou a vychladlým cukrovým sirupem
4. Nalijeme je do kovové misky na výrobu ledu a zamrazíme.

Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazicího prostoru chladničky a mrazíme asi 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, ale přibližně 12 hodin před podáváním ji dáme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz