Jehněčí kotlety z trouby

Marinované kotlety z jehněte upečené v troubě.

 

Doba přípravy 35 minut a 30 minut doba marinování

Ingredience

 

8-12 ks jehněčích kotletek
1 ks citronu
  olej na vymazání pekáčku
  Na marinádu:
  dijonská hořčice
  nasekaná petrželka
  mletý pepř
  česnek
  sůl

 

 

Postup

 

1. Z kotletek odstraníme přebytečný tuk a po obou stranách je potřeme rozpůleným citronem
2. Oloupané utřené stroužky česneku, mletý pepř, na drobno nasekanou petrželku, sůl, dijonskou hořčici promícháme a směsí potřeme kotlety, které necháme 30 minut marinovat
3. Pak kotlety rozložíme do olejem vymazaného pekáčku, zakryjeme, dáme do trouby rozehřáté na 250 °C, asi 4 minuty zprudka zapečeme, pak snížíme teplotu na 180 °C, odkryjeme a pečeme ještě 15 minut.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz