Kachna na zázvoru - Party-narozeniny.cz

Slavnostní oběd

Kachna na zázvoru


Party-narozeniny.cz

Recept na prověřenou, velice chutnou úpravu kachničky ze staročeské kuchyně. Jednotlivé porce pak servírujeme nejlépe s červeným dušeným zelím a dvěma, či třemi druhy knedlíků.


Autor ReceptyOnLine.cz 08.11.2017 (13:02)

Doba přípravy 140 minut

Ingredience

1 ks kachny
  hladká mouka
  zázvor mletý
  česnek
  kmín
  voda
  sůl

 

Postup

  1. Očištěnou kachnu potřeme česnekem, který jsme utřeli se solí a zázvorem, posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C pod pokličkou, za občasného přelévání šťávou
  3. Ke konci pečení kůži na prsíčkách a stehnech několikrát propícháme, aby sádlo lépe vyteklo, a sbíráme je, aby se nepřipalovalo při pečení, dopékáme bez pokličky, již šťávou nepřeléváme, aby kůrčička byla křupavá
  4. Měkkou kachnu vyjmeme a naporcujeme, odložíme na teplé místo
  5. Šťávu částečně vydusíme, lehce zaprášíme moukou, rozmícháme a necháme provařit
  6. Na talíře nalijeme šťávu, přidáme porce kachny, podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, karlovarským knedlíkem a bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz