Kachna pečená plněná játrovou nádivkou

Dozlatova upečená kachna naplněná voňavou nádivkou připravenou z játrové paštiky, housek, vajec, mléka, bylinek a dalších ingrediencí.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 180 minut

Ingredience

 

Rozpis zhruba na 6 porcí:
1 ks celé kachny o váze asi 2,2 kg
  voda
  kmín
  sůl
  Na nádivku:
100 g játrové paštiky
100 ml mléka
1 svazek mladé cibulky
1-2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
3 ks den staré housky
3 ks vejce
  špetka muškátového květu
  špetka drceného pepře
  sůl

 

 

Postup

 

1. Housky nakrájíme na kostičky a dáme do trouby na plech nasucho opéci
2. Opečené kostičky nasypeme do misky a zalijeme mlékem, přidáme vejce, játrovou paštiku, koření a nadrobno nasekanou petrželku, směs mírně osolíme a promícháme
3. Nakonec do nádivky přidáme očištěnou, jemně pokrájenou cibulku
4. Celou kachnu omyjeme a osušíme, břišní dutiny naplníme játrovou nádivkou, otvor uzavřeme párátky nebo ho zašijeme nití
5. Maso osolíme, posypeme kmínem a položíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C
6. Pečeme nejméně 90 minut (záleží na velikosti kachny), během pečení kachnu přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou
7. Takto upečenou kachnu podáváme naporcovanou například s brambory a čerstvou zeleninou.

Doporučení:
Pokud vám část nádivky zbude, dáme ji do menší zapékací misky a upečeme ji zvlášť, formu před naplněním dobře vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz