Kančí žebro po myslivecku

Žebra z kance upečená v troubě spolu se zeleninou a divokým kořením, podlévaná červeným vínem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

2 kg žebra z divočáka
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 svazek mladé cibulky
1 hrst sušených hub
2-3 dcl červeného vína
1 ks stroužek česneku
  bobkový list
  nové koření
  hladká mouka
  sádlo
  pepř
  kmín
  sůl

 

 

Postup

 

1. Žebra naporcujeme, do pekáče dáme 2 lžíce sádla naskládáme žebra, osolíme okmínujeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C
2. Nakrájíme kořenovou zeleninu, sušené houby předem namočené nasekáme, nakrájíme také cibuli a česnek
3. Zeleninu a houby přidáme k žebrům, pokrm dochutíme ještě pár kuličkami jalovce, bobkovým listem a novým kořením, během pečení žebra podléváme červeným vínem
4. Na závěr šťávu zahustíme hladkou moukou, omáčku osolíme a opepříme, podáváme s bramborem nebo knedlíkem.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz