Karlovarský knedlík

Těsto připravené z mouky, mléka, housky, žloutku, sněhu z bílků.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

560 g hrubé mouky
200 g housky (z minulého dne)
20 g másla na ubrousky
1/2 l mléka
6 ks vajec
  sůl

 

 

Postup

 

1. Tvrdší housky nakrájíme na kostky, pokropíme trochou mléka a necháme vsáknout
2. Vejce oddělíme na žloutky a bílky
3. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, mírně osolíme, přidáme hrubou mouku,navlhčenou, nakrájenou housku, sníh vyšlehaný z bílků a směs lehce promícháme
4. Ze vzniklého těsta vytvarujeme knedlíkové šišky obvyklého tvaru, zabalíme je do navlhčených, máslem potřených ubrousků, zavážeme je nití a vložíme do vařící vody
5. Vaříme je na mírném plameni asi 20 minut
6. Po vyjmutí z vody je vybalíme a nakrájíme na plátky.

Doporučení:
Vhodné jako příloha k jemnějším masům (kuře na paprice, telecí).
Houskové knedlíky budou kypřejší, když část mléka nahradíme minerálkou.

Poznámka:
Knedlíky připravujeme vždy z hrubé mouky (z hladké mouky by se rozvařily).
Nejlepší jsou housky z minulého dne (knedlíky ze starších rohlíků nejsou tak vláčné a chutné).

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz