Králík na rozmarýnu

Králík naložený přes noc v marinádě spolu s rozmarýnem, jednotlivé porce opečené na oleji a podušené ve vývaru doměkka.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 55 minut + doba odležení

Ingredience

 

Suroviny pro 4 osoby:
4 ks porcí králíka
4 ks stroužků česneku
4 lžíce oleje
  mletý pepř
  rozmarýn
  vývar
  sůl

 

 

Postup

 

1. Česnek rozetřeme se solí a promícháme s jemně nasekaným rozmarýnem
2. Porce králíka vykostíme, stočíme do válečků, pevně omotáme bílou nití, potřeme rozmarýnovou směsí, pokapeme trochou oleje a necháme proležet pod pokličkou přes noc
3. Před přípravou z masa odstraníme rozmarýnovou směs, maso lehce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji
4. Nakonec maso opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rozmarýnovou směs a dusíme pod pokličkou doměkka.

Doporučení:
Příloha: Vařená rýže nebo různě upravené brambory a zeleninový salát.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz