Krupicový dezert s jablky

Vaše pohoštění pro nejmenší

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Cukr krupice do mléka + do jablek, 3+2 lžíce
  • Cukr vanilkový 1 balení
  • Čokoláda strouhaná, 4 lžíce
  • Jablko 1/2 kg
  • Krupice do mléka + do jablek, 3+1 lžíce
  • Máslo 1 lžička
  • Mléko 1/2 l

 

Postup

 

Do horkého mléka dáme lžičku másla, 3 lžíce krupice, 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a vaříme, dokud krupice nezhoustne.

Přiklopíme pokličkou a necháme trochu vychladnout. Potom nalijeme do sklenic.

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do kastrůlku, zalijeme 50 ml vody, přidáme 2 lžíce cukru a vaříme, až jsou jablka měkká.

Pak jablka rozmixujeme, vmícháme lžíci krupice a povaříme za stálého míchání ještě aspoň 5 minut.

Vychladlá jablka rozdělíme do sklenic na krupici.

Nakonec ozdobíme strouhanou čokoládou.

 

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz