Malinový sorbet

Zmrzlina připravená z malin, vína, citrónové šťávy a cukru.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Ovocný sorbet. Doba přípravy 30 minut + doba k zamrazení.

Ingredience

 

450 g malin
150 ml červeného vína
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce pískového cukru
  maliny na ozdobení

 

 

Postup

 

Malinový sorbet

30 minut(y)+ doba zamrazení
Náročnost
Zmrzlina připravená z malin, vína, citrónové šťávy a cukru.
450 g malin
150 ml červeného vína
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce pískového cukru
  maliny na ozdobení

1. Maliny rozmixujeme a propasírujeme, abychom se zbavili zrníček
2. Přidáme citrónovou šťávu, pískový cukr a promícháme
3. Protlak dáme zmrazit nejméně na 3 hodiny
4. Víno nalijeme do nádoby na ledové kostky a také zmrazíme
5. Zmrzlý protlak necháme na chvíli povolit a pak ho rozkrájíme nožem
6. Protlak a ledové kostky z vína rozmixujeme na krémový sníh.

Doporučení:
Podáváme v širokých pohárech s vysokou stopkou, ozdobený malinami.
Místo malin můžeme použít jahody, rybíz, borůvky, meruňky nebo pomerančovou šťávu.

Poznámka:

Sorbet je zmrzlina připravovaná z ovocného protlaku nebo z ovocné šťávy bez přidání mléka nebo smetany, často však s vínem.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz