Marinovaný losos

Naložený losos v soli a cukru s koprem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 20 minut +  doba naložení 2 - 3 dny

Ingredience

 

1 ks lososa
2 lžíce a více cukru
4 lžíce a více soli
1 lžíce a více rozdrceného pepře
  koňak
  kopr
  fólie

 

 

Postup

 

1. Očištěné a nestažené filety z lososa pinzetou zbavíme zbývajících kostí a na vnitřní straně je důkladně potřeme směsí soli a cukru (v poměru 2:1), nesmí chybět ani dávka hrubého pepře
2. Pak můžeme rybu pokapat koňakem a nakonec obložit koprem, nejlépe čerstvým
3. Takto připravené filety položíme vnitřními stranami k sobě a pevně zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo rybu
4. Lososa zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, a necháme 2 až 3 dny odležet
5. Každých 12 hodin rybu otočíme
6. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky a můžeme podávat.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz