Moravský vrabec

Recept z pokladů našich babiček.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 80 minut + 4-5 hodin odležení

Ingredience

 

600 g vepřové plece (krkovičky, popřípadě libovější bůček)
4 ks stroužky česneku
1 ks velké cibule
1 lžičku drceného kmínu
  sůl
  voda na podlití

 

 

Postup

 

1. Maso nakrájené na větší kousky vložíme do mísy, osolíme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku
2. Promíchané maso necháme 4-5 hodin odležet
3. Maso předěláme do pekáče a zprudka zapečeme 10-15 minut v předem předehřáté troubě na 200 °C
4. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a podlijeme trochou vody
5. Za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby doléváním vodou pečeme zvolna, tedy při teplotě kolem 170-180 °C,cca 1 hodinu
6. Měkké maso podáváme nejlépe s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným sladkokyselým zelím.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz