Mozzarella s pikantní gremolatou

Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale v tomto případě je spojena s mozzarellou a je to opravdu vynikající.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

2 balení mozzarelly
  Na gremolatu:
3 lžíce olivového oleje
1 lžička šťávy z limetky
1 hrst nasekaných listů zelené petrželky
8 ks černých oliv
1 ks červené feferonky
1 ks stroužku česneku
  kůra z citronu a limetky
  sůl

 

 

Postup

 

1. Feferonku (zbavenou jadřince), česnek, olivy a petrželku nasekáme na jemno
2. Smícháme s olivovým olejem a limetkovou šťávou, přistrouháme kůru z citronu a limetky a podle chuti osolíme
3. Mozzarellu nakrájíme na plátky a přelijeme gremolatou, necháme chvilku uležet.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz