Na pánvi opečené garnati nebo krevety

Skvělý teplý předkrm nebo lehký hlavní chod.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

24 ks neloupaných velkých syrových garnátů (krevet)
4 ks větší stroužky česneku
125 g másla
6 lžic brandy
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  mletý černý pepř
  sůl
  Příloha:
  klínky citrónu
  chléb ciabatta

 

 

Postup

 

1. Ostrým nožem oloupáme a pak nakrájíme česnek
2. Omyjeme garnáty (krevety) a osušíme je papírovým ubrouskem
3. Ve velké pánvi rozpuštěné máslo s olejem, přidáme česnek a garnáty (krevety) a opečeme je za stálého míchání na prudkém plameni 3-4 minuty, dokud nezrůžoví
4. V této fázi pokrm zastříkneme brandy a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a ihned servírujeme s klínky citrónu a chlebem ciabatta.

Doporučení:
Recept na ciabattu najdete zde: Ciabatta.

Poznámka:
Ciabatta: Italský chléb známý také jako olivový chléb. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem. Je o něco tužší a často se ochucuje bylinkami, které se přidávají bud' do těsta nebo se jimi před pečením posypává povrch.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz