Nakládaný hermelín

Rozkrojené hermelíny posypané mletou paprikou, prokládané feferonkami, bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem a čenekem, zalité olejem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 30 minut + doba odležení

Ingredience

 

6 ks menších hermelínů
4 ks snítků čerstvého rozmarýnu
2-4 ks feferonek
10 ks čerstvých bobkových listů
2 lžičky mleté sladké papriky
  několik snítek čerstvého tymiánu
  palice česneku
  olivový olej

 

 

Postup

 

1. Hermelíny podélně rozkrojíme a každou z půlek posypeme sladkou paprikou
2. Do sklenice dáme vždy půlkolečko sýru, část na drobno nasekaných feferonek, bobkový list, pár lístků tymiánu i rozmarýnu a část oloupaných, na plátky nakrájených stroužků česneku
3. Přiklopíme dalším půlkolečkem a vrstvení opakujeme podle velikosti sklenice, pak zalijeme olivovým olejem, těsně uzavřeme a necháme minimálně 2 dny uležet.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz