Pečená sýrová roláda

V troubě upečený plát sýrového těsta potřený ochucenou tvarohovou nádivkou, těsto zavinuté do tvaru rolády a zprudka krátce zapečené pod grilem, posypané nastrouhaným sýrem. Roláda servírovaná nakrájená na kolečka, jako předkrm, či chuťovka k pivu či vínu

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba  přípravy 45 minut

Ingredience

 

Na pečený sýrový plát:

 
150 g nastrouhaného tvrdého sýru (gouda, eidam, ementál ...)
50g hladké mouky
50g másla
50 g blaťáckého zlata na zapečení
4 ks vejce (žloutky + sníh z bílků)
250 ml mléka (i trochu více)
  muškátový oříšek
  pepř
  sůl
  Na náplň třeba:
1 balení tučného tvarohu
2 lžíce smetany
2 ks masité papriky (červená a žlutá)
1-2 ks stroužky česneku
  špetka červené mleté papriky
  pažitka
  sůl

 

 

Postup

 

1. Rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opražíme mouku, zalijeme mlékem a dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky
2. Do bešamelu vmícháme sýr, ten roztavíme
3. Vmícháme vejce a necháme malinko zchladnout, ale ne moc, aby nám to zase neztuhlo, vmícháme sníh z bílků a hmotu rozprostřeme stejnoměrně na pečícím papírem vyložený plech
4. Pečeme 15-20 minut, až nám povrch zezlátne (trochu se nám to nafoukne, ale po zchladnutí opět splaskne)
5. Tvaroh se smetanou vyšleháme dohladka, přidáme na jemno nakrájené papriky, pažitku, utřený česnek a osolíme
6. Vzniklou nádivkou pomažeme zchladlý plát (nesmí být úplně studený), svineme do rolády a dáme posypaný sýrem zapéct pod rozpálený gril (musí být předem rozpálený, aby se to celé pěkně zapeklo, zapékáme pouze maximálně 2 minutky, jinak by se nám nádivka začala roztékat.

Doporučení:
Náplň si můžete zvolit libovolnou, kdo co rád.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz