Pečená vepřová žebra

V pikantní marinádě naložená uvařená vepřová žebra, dopečená v troubě.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Uvařená žebra opečená na grilu. Doba přípravy 70 minut + nejméně 2 hodiny marinování

Ingredience

 

1 kg vepřových masitých žeber
5-6 ks kuliček nového koření
5-6 ks kuliček celého pepře
2 ks celé bobkové listy
  voda
  sůl
  Na marinádu:
0,5 l černého piva
1/2 balení směsi koření Country (nebo podle chuti)
1-2 ks červené chilli papričky
2 lžičky pepře
  sůl

 

 

Postup

 

1. Opláchnutá vepřová žebra dáme vařit do mírně osolené vody na cca 45 minut, poloměkka žebra vytáhneme a necháme vychladnout
2. Marinádu připravíme z černého piva, do kterého zamícháme Country koření, mletý pepř, nadrobno nasekané chilli papričky a sůl
3. Žebra hojně potřeme marinádou a marinujeme nejméně 2 hodiny
4. Žebra pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, pak je necháme vychladit
5. Těsně před podáváním hotová žebra dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na 230-240 °C a ihned je teplé servírujeme s čerstvým pečivem a studeným pivem.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz