Pikantní Crostini

Crostini neboli malé toasty jsou typickým italským předkrmem z topinek obložených sýry, masem či zeleninou. Často také bývají pomazány různými pomazánkami.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
8 ks velkých plátků bagety
3 ks stroužky česneku
2 ks červené papriky
1 ks cibule
8 lžic olivového oleje
4 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce másla nebo rostlinného tuku
1 lžíce sezamových semínek
1/8 l čirého vývaru z kostky
1 konzerva cizrny (425 ml)
4 snítky petrželky
  mletý kmín
  chilli
  sůl

 

 

Postup

 

1. Omyté a okapané papriky zbavené jadřinců nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nasekáme ne jemno
2. Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, pak přidáme papriky, na špičku nože mletého kmínu a podlijeme vývarem, vaříme pod pokličkou 10-15 minut
3. Mírně vychladlou směs rozšleháme pomocí ručního tyčového mixéru na pyré
4. Pomazánku ochutíme solí a chilli a necháme úplně vychladnout
5. Opláchnutou cizrnu necháme na sítu okapat (1 polévkovou lžíci si odložíme na ozdobení), oloupaný česnek nakrájíme na drobné kostičky, petrželku omyjeme, osušíme, lístky otrháme, polovinu jich nahrubo nasekáme
6. Cizrnu, citrónovou šťávu, česnek, nasekanou petrželku, 6 lžic olivového oleje a 4 lžíce vody rozšleháme na pyré, vznikne nám tak cizrnová pomazánka
7. Na suché pánvi opražíme sezamová semínka dozlatova, vyjmeme je a dáme zchladnout
8. V pánvi na rozpáleném tuku opečeme plátky bagety, 4 plátky potřeme paprikovou pomazánkou, kterou můžeme ještě posypat celým kmínem, zbytek opečených baget potřeme cizrnovou pomazánkou a pokapeme zbylou lžící olivového oleje a posypeme sezamem a cizrnou
9. Topinky podáváme ozdobené lístky petrželky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz