Pikantní salát z červené řepy

Uvařená červená řepa, nakrájená na kousky a zalitá kořeněnou zálivkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

750 g červené řepy
2 lžíce nasekané petržele
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce vody s pomerančovou esencí
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky mleté skořice
  mletý černý pepř
  sůl
  šťáva z poloviny citrónu

 

 

Postup

 

1. Červenou řepu uvaříme v páře doměkka, vaříme 20-30 minut
2. Vystydlou řepu oloupeme a nakrájíme na kousky (kolečka), šťávu z řepy zachytíme na talíř
3. Kousky řepy namočíme v citrónové šťávě a zalijeme směsí kmínu, skořice, vody s pomerančovou esencí a olivového oleje
4. Osolíme a dochutíme, dle chuti, pepřem a pálivou paprikou.

Doporučení:
Salát můžeme ozdobit nasekanými vlašskými ořechy.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz