Pusinky s karamelovým krémem

Sněhové pečivo plněné karamelovým krémom

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy déle než 60 minut

Ingredience

 

  • Bílek 4 ks
  • Cukr krupice 300 g
  • Máslo 250 g
  • Mléko kondenzované slazené, 1 plechovka

 

Postup

 

Bílky vyšleháme do tuha, pak za stálého šlehání přidáváme po částech cukr.

Hmotou naplníme cukrářský sáček s vroubkovaným nástavcem a tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem pusinky.

Pusinky pečeme nebo spíše sušíme při 100 - 150°C asi 15 minut a poté ztlumíme troubu asi na 50°C a ještě asi 10 minut sušíme. Snížením teploty docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé.

Krém:

Uzavřenou plechovku s mlékem vaříme ponořenou v hrnci s vodou 2-3 hod., pak necháme vychladnout. Obsah plechovky vyšleháme s máslem a pusinky po dvou spojujeme karamelovým krémem.

Další recepty najdete na Tradiční recepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz