Rajčatový tartar tataráček na dva způsoby

V podstatě dva recepty na zeleninový tataráček připravený v jedné variantě z čerstvých rajčat, avokáda, ančoviček .... druhá varianta je kromě čerstvých rajčat také z rajčat sušených, nakládaných v oleji s česnekem a bylinkami, kaparů a dalších dobrot.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 15 minut

Ingredience

 

První varianta s avokádem:
2 ks větší masitá rajčata (vyberte semeníka, jinak by byl tartar příliš vodnatý)
2-3 ks filátka ančoviček
1 ks jarní cibulka (bílá část)
1/2 ks avokáda
  pár kapek olivového oleje
  pár lístků čerstvé bazalky
  pepř
  sůl
  Druhá varianta se sušenými rajčaty a kapary:
2 ks větší masitá rajčata
4-5 ks ušených rajčat naložených v oleji s česnekem a bylinkami
1 ks jarní cibulka (bílá část)
1 lžička posekaných kaparů
  špetka drceného chilli nebo kousek na jemno posekané feferonky
  pár kapek olivového oleje
  pár lístků čerstvé bazalky
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

Postup na tartar s avokádem:
1. Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky na jemno
2. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme
3. Podáváme na opečené bagetce, nejlépe dobře vychlazené.

Postup na tartar se sušenými rajčaty a kapary:
1. Stejně jako u předchozího receptu nakrájíme rajčata na kostičky, sušená rajčata, jarní cibulku, bazalku a kapary na jemno posekáme
2. Promícháme, opepříme, dosolíme a zakápneme olivovým olejem
3. Vychlazené podáváme na opečené bagetce, potřené bazalkovým pestem nebo bez, to nechám na vás.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz