Silvestrovská gulášová polévka

Polévka z hovězího masa, paprik, koření, cibule a dalších ingrediencí.

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 100 minut

Ingredience

 

500 g hovězího předního masa
250 g brambor
800 ml hovězího vývaru
2 lžíce vepřového sádla
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce mleté papriky
2 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce majoránky
1 lžíce kmínu
3 ksw bobkových listů
3 ks barevných paprik
3 ks stroužků česneku
2 ks cibule
1 ks chilli papričky
1/2 ks krajíce staršího tvrdšího chleba
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. V kastrolu na rozehřátém sádle osmahneme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule
2. Očištěné hovězí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu k cibuli a ze všech stran orestujeme, přidáme mletou papriku, kmín, protlak, oloupané na drobno nakrájené stroužky česneku, bobkové listy, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přiklopené na mírném ohni dusíme téměř doměkka (asi 60 minut)
3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriky i chilli papričku očistíme a nakrájíme na nudličky
4. Chléb nastrouháme a spolu s bramborami, paprikami i chilli papričkou přidáme do polévky a povaříme doměkka (asi 15 minut)
5. Nakonec přidáme na jemno nasekanou petrželku, majoránku a dochutíme solí i pepřem.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz