Silvestrovský punč

Horký nápoj z vína a vodky nebo třešňové pálenky.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

Na 5 porcí:
1/16 l vodky nebo třešňové pálenky
1/4 l červeného vína
1/4 l bílého vína
1/4 l vody
120 g kandovaného cukru
5 cl citrónové šťávy

 

 

Postup

 

1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jeje rozpustíme
2. Rozpuštěný cukr prolijeme přes sítko do hrnce a přilijeme obě vína, silně zahřejeme, ale navaříme
3. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu a vše nalijeme do předem vyhřátých sklenic
4. Dolijeme vodku nebo třešňovou pálenku (podělíme ji do jednotlivých sklenic) a ihned podáváme.

Poznámka:
U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:
- voda musí být čerstvě svařená
- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)
- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy
- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné
- příliš nesladíme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz