Smetanová zmrzlina

Recept na smetanovou zmrzlinu z Ruska.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Klasická smetanová zmrzlina. Doba přípravy 20 minut + doba zmražení.

Ingredience

 

250 g cukru
1/4 l sladké smetany
3 ks žloutků
1/2 ks balíčku vanilinového cukru

 

 

Postup

 

1. Žloutky s cukrem a vanilinovým cukrem rozetřeme v hrnci, přilijeme sladkou smetanu a za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne a horní pěna zmizí
2. Potom krém ochladíme, nalijeme do kovové misky pro tvorbu ledu a mrazíme.

Doporučení:
Mrazení zmrzliny:
Nejméně půl hodiny před zmrazováním nastavíme chladničku na nejhlubší stupeň chlazení. Připravený krém dáme do mrazícího prostoru chladničky a mrazíme 2 hodiny. Pak zmrzlinu, namrazenou na stěnách a dně nádobky, seškrábeme (nejlépe nožem namáčeným v horké vodě) a celý obsah promícháme. Toto promíchávání opakujeme vícekrát, vždy asi po půl hodině. Jakmile je zmrzlina zmrazená, chladničku nastavíme na obvyklý stupeň chlazení a zmrzlinu necháme v mrazicím prostoru „uzrát“.

Poznámka:
Stejně připravíme zmrzlinu v mrazničce, doba zmrazení se zkrátí. Zmrzlinu promícháváme v kratších intervalech. V mrazničce můžeme uchovat zmrzlinu delší dobu, avšak přibližně 12 hodin před podáváním ji vložíme do chladničky, aby byla přiměřeně tuhá; zmrzlina podaná přímo z mrazničky je příliš tvrdá a špatně se porcuje.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz