Steak s karamelizovaným česnekem a šalotkou ve vinné redukci na křupavé topince

Inspirativní recept na moderní úpravu hovězího masa servírovaného na topince spolu s karamelizovanou cibulkou a česnekem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Hovězí steak na grilu trochu jinak. Doba přípravy 30 minut.

Ingredience

 

Suroviny na 4 porce:
4 ks hovězí steaky (například K-Purland á 200 g)
  mořská sůl
  olivový olej
  timián
  máslo
  sůl
 

Na karamelizovanou cibuli a česnek:

12 ks stroužků česneku
12 ks menší šalotky
  čerstvý rozmarýn
  červené víno
  olivový olej
  vinný ocet
  cukr
  sůl

 

 

Postup

 

1. Hovězí steaky potřeme olejem, přidáme snítku tymiánu a pečeme na grilu nejprve prudce, až se maso zatáhneme ze všech stran, pak zvolna dopečeme na požadovaný stupeň propečení
2. Na závěr osolíme a potřeme máslem.

Příprava karamelizované cibule a česneku:
1. Celou šalotku, stroužky česneku a pár snítek rozmarýnu opečeme dozlatova na oleji
2. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat
3. Poté zalijeme vínem a zvolna redukujeme na medovou konzistenci
4. Nakonec dochutíme solí, cukrem a vinným octem.

Podáváme na topince z chleba opečené nasucho nebo s bílým pečivem.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz