Steak z roštěnce naložený v bylinkách

Plátek z vysokého (nízkého) roštěnce je prorostlý tukem, takže bývá označován za nejšťavnatější steak. Právě tuk dává tomuto steaku typickou chuť a ve spojení s bylinkovou marinádou patří mezi grilované delikatesy!


Autor ReceptyOnLine.cz 

Steak z roštěnce. Doba přípravy 20 minut + doba marinování

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
4 ks steaky z hovězího roštěnce
  hrubozrnná sůl
  Na bylinkovou marinádu:
30 ml extra panenského olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička čerstvě namletého černého pepře
1 lžička sušeného oregana

 

 

Postup

 

1. Čerstvé snítky bylinek nasekáme na jemno, utlučeme v hmoždíři spolu s pepřem a oreganem
2. Směs koření zalijeme v misce extra panenským olejem a do takto připravené marinády vložíme steaky, dobře vše promícháme, aby se marináda dostala všude
3. Maso naložené do bylinkové marinády zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme v lednici 1-2 hodiny marinovat
4. Před grilováním maso vytáhneme a necháme ho odpočinout při pokojové teplotě
5. Na dobře vyhřátý, tukem pomazaný rošt vložíme osolené steaky a grilujeme je, během grilování maso jednou otočíme, za cca 6-8 minut budou steaky středně propečené
6. Hotové steaky necháme na talíři 3-5 minut odpočinout, teprve pak je servírujeme.

Poznámka:
Tento recept je podle pana Zdeňka Pohlreicha.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz