Třeboňská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapřích hlav, mlíčí a kořenové zeleniny.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 50 minut

Ingredience

 

600 g kapřích hlav
500 g kapřího mlíčí
150 g nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 g másla
30 g cibule
5 ks zrnek celého pepře
1,5 l vody
  kousek celého zázvoru
  sůl
  osmažená houska nakrájená na drobné kostičky

 

 

Postup

 

1. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky a nasucho osmahneme
2. Přidáme celou očištěnou cibuli, žáber zbavené kapří hlavy, sůl, koření, dolijeme vodou a vaříme 30 minut
3. Měkké maso a zeleninu procedíme, obsah doplníme na 1,5 litru, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 minut
4. Pak polévku rozmixujeme, zjemníme čerstvým máslem
5. Podáváme s osmahnutou houskou nakrájenou na kostičky a opečenou na zbytku másla.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz