Třešňový sorbet

Sorbet z rozmixovaných třešní, třešňového likéru, cukru, mleté skořice, anýzu a lístků máty.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Třešňový sorbet. Doba přípravy 30 minut + doba zmrazení.

Ingredience

 

500 g třešní
200 g cukru krupice
1 dl vody
2 lžíce třešňového likéru
1 hrst nakrájených lístků máty
  špetka mletého anýzu
  špetka mleté skořice
  třešně a máta na ozdobu

 

 

Postup

 

1. Oprané třešně ve studené vodě vypeckujeme a zachytíme odkapající šťávu
2. Třešně i se šťávou rozmixujeme s 2 lžícemi třešňového likéru
3. Smícháme krupicový cukr s 1 dl vody a pomalu zahřejeme, až se cukr rozpustí, pak přidáme špetku mleté skořice a anýzu, krátce povaříme a necháme vychladnout
4. Nakonec přidáme hrst na drobno nakrájených lístků čerstvé máty, směs promícháme s rozmixovanými třešněmi, vše nalijeme do vhodné nádoby, uložíme do mrazničky a za občasného promíchání necháme zmrazit
5. Podáváme v pohárech ozdobených čerstvými třešněmi a mátou.

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz