Vejce Benedikt

Královské pohoštění! Ztracená vejce servírovaná na opečených plátcích toastového chleba obloženého šunkou a listy salátu, přelitá holandskou omáčkou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Ztracená vejce v luxusním převleku

Ingredience

 

  Rozpis na 4 porce:
4 ks vejce
4 ks plátky libové šunky
4 ks plátky toastového chleba nebo půlky žemlí
4 lžíce holandské omáčky
1-2 lžíce octa
1 l vody
  směs salátových listů
  mletý pepř
  máslo
  sůl

 

 

Postup

 

Příprava ztraceného vejce:
1. V hrnci přivedeme vodu s octem k varu
2. Vařící vodu roztočíme pomocí vařečky a do vzniklého víru opatrně vložíme rozklepnuté vejce, asi 2 minuty ho vaříme, pak opatrně vytáhneme, nejlépe pomocí dřevěné naběračky s otvory
3. Postup opakujeme i u dalších 3 vajíček.

Dohotovení:
1. Toasty nebo přepůlené žemle opečeme dozlatova na troše másla nebo v toustovači
2. Opečené pečivo obložíme po plátku šunky, na ni poklademe ztracené vejce a ozdobíme lístky salátu
3. Vejce Benedikt osolíme, okořeníme pepřem a přelijeme lžící holandské omáčky, ihned podáváme.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz