Vejce "Mimóza"

Na hlávkovém salátu pokladené půlky vajec plněné majonézovou směsí s kousky krevet.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Vajčíkový předkrm s majonézou. Doba přípravy 20 minut.

Ingredience

 

Rozpis na 5 porcí:
5 ks vajec
1 ks hlávkového salátu
1 ks citronu
1 konzerva míchané zeleniny bez nálevu
1 lžička hořčice
100 g loupaných růžových krevet
80 g neochucené majonézy
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

Vejce "Mimóza"

20 minut(y)
Náročnost
Na hlávkovém salátu pokladené půlky vajec plněné majonézovou směsí s kousky krevet.
  Rozpis na 5 porcí:
5 ks vajec
1 ks hlávkového salátu
1 ks citronu
1 konzerva míchané zeleniny bez nálevu
1 lžička hořčice
100 g loupaných růžových krevet
80 g neochucené majonézy
  pepř
  sůl

1. Vejce uvaříme na tvrdo, vychladlé oloupeme a podélně přepůlíme, žloutky oddělíme o bílků, nasekáme je nadrobno, bílky dáme stranou
2. Neochucenou majonézu smícháme s hořčicí, okapanou zeleninou a citronovou šťávou z poloviny citronu, dochutíme pepřem a solí
3. Do ochucené majonézy přidáme 3/4 nasekaných žloutků a krevety, směs opatrně promícháme
4. Propláchlé a okapané listy salátu rozložíme na mísu, vaničky z bílků naplníme majonézovou směsí, povrch posypeme zbylými nasekanými žloutky
5. Vejce "Mimóza" ozdobíme dle fantazie a servírujeme vychlazené.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz