Zázvorová limonáda

V domácích podmínkách připravená perlivá limonáda s chutí zázvoru.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut + 2-3 dny stání

Ingredience

 

450 g krystalového cukru
300 g čerstvého zázvoru
4 l vody
2 ks citróny
1 ks láhve o objemu 4 l
  živnou sůl pro výrobu vín
  vinné kvasinky

 

 

Postup

 

1. Do sklenice nasypeme kvasnice, přidáme kostku cukru a malé množství vlažné vody, aby kvasinky začaly pracovat
2. Zázvor oloupeme a nastrouháme nebo nahrubo rozmixujeme na kaši
3. Vodu svaříme s cukrem
4. Kaši ze zázvoru nasypeme do láhve a zalijeme vroucí sladkou vodou
5. Přidáme polovinu sáčku vinné živné soli a šťávu z obou citrónů
6. Hrdlo převážeme plátýnkem nebo zakryjeme talířkem, necháme vychladnout na pokojovou teplotu
7. Na závěr vlijeme kvasinky
8. Láhev znovu zakryjeme a necháme na teplém místě
9. Druhý až třetí den začne limonáda perlit, ochutnáme ji třeba brčkem
10. Limonádu přelijeme do lahví a dáme vychladit, aby se cukr nepřeměnil na alkohol.

Doporučení:
Zázvorovou limonádu, dobře vychlazenou, podáváme s limetkou nebo citrónem.

 

Více receptů najdete na Receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz